Kom och träna med Långholmen SwimRunKlubb (all träning är tillsvidare inställd pga. Covid19)

Från den 26 april till och med maj tränar vi SwimRun ute på Långholmen onsdagar klockan 18.30-19.30. Vill du träna swimrun ute på Långholmen senare i sommar så kan vi varmt rekommendera Ångaloppets swimrunträningar som utgår från samma plats klockan 18.00 på onsdagar (https://angaloppet.se/training/#långholmen).

Vi samlas nere på badstranden 18.15 och byter om. Tanken är att framför allt att vi ska komma igång med utomhus träningen och vänja oss vid det kalla vattnet. Alla kan därför vara med oavsett färdighetsnivå. Målet är att vänja sig vid kylan vilken är en av de utmaningar som sporten ofta bjuder på.

Våra onsdagsträningar är gratis och öppna för alla som vill testa SwimRun, men du måste klara av att simma minst 200 m för att kunna vara med. Vi ställer inga övriga krav på förkunskaper utan här är alla välkomna. Klubben har 2 stycken våtdräkter som vi gärna lånar ut men ben och armar är korta på dessa så det kan bli kallt. Vill du låna en dräkt så maila oss innan så att vi inte  redan lovat bort dräkterna.

På plats finns ledare, med stor erfarenhet från simning och SwimRun. Dessa delar med sig av tips och råd samt lägger upp träningspasset.

Teknikträning inom simning, växlingar mellan simning och löpning samt vad du ska tänka på när du tävlar i lag är saker som vi bland annat går igenom.

Efter träningen så bjuder klubben på varm dryck i form av kaffe och fika.

Väl mött vid vandringspriset på stranden!

Obligatorisk utrustning

Våtdräkt, simglasögon, ljus badmössa.

Säkerhet

Alla deltar på egen risk. Vi kommer inte ha tillgång till följebåt under träningspassen, men simsträckorna sker längs land för att minimera risken att exponeras för båttrafik.

Vi har inte spärrat av några områden under träningarna och måste därför ta hänsyn till andra badgäster och människor i området.

Deltagare binder sig till att följa alla instruktioner som våra ledare ger under träningarna.

Personlig utrustning

Ni kommer kunna lämna överdragskläder hos våra ledare, Ångaloppet tar dock inget ansvar för värdesaker.

Långholmen

Långholmen ligger centralt i Stockholm. Bor du i Stockholm föreslår vi att du åker kommunalt till Hornstull och därifrån går ned till Långholmen, alternativt cyklar. Tar du bil så finns det parkeringsplatser vid Lånholmens hotell, vi samlas på badplatsen precis bakom hotellet.

Träningen: vårt mål är att hitta utmaningar oavsett dina tidigare erfarenhet av swimrun och kommer därför ha olika nivå på passen. vi anpassar även simningen efter temperatur i vattnet. Vid kallt vatten håller vi således ned simsträckorna.

Frågor?

Vill man komma och prova på SwimRun så är det bara att dyka upp. Inboxa klubben på Facebook eller skicka ett mail till info@lsrk.se om du undrar i vilka kläder och skor sporten bäst utövas.

Mer information om aktuella träningstider finner du under träningsaktiviteter.